diumenge, 24 de gener del 2016

Experiències TIC a l'aula


Lamentablement, aquesta setmana no he tingut el mateix temps lliure que en setmanes anteriors per a dedicar-me al Curs de Capacitació degut a la correcció d'exàmens, treballs pràctics i memòries de Prácticum del primer quadrimestre de les meues assignatures del Grau de Mestre d'Educació Primària.




No obstant això, a continuació tractaré de respondre a algunes preguntes que es formulen a l'apartat "Tasca" del Tema 7:

1. Respecte a les competències digitals segons el model TPACK, en quines creus tu que ets més competent? i menys?
Sense dubte, jo sóc més competent en coneixement disciplinar que en la resta de competències; per altra banda, gràcies a la meua experiència docent, cada vegada sóc més competent en coneixement pedagògic. Per descomptat, és en coneixement tecnològic on sóc menys competent. Però intente aprende per a corregir-ho.

2. Respecte a l'organització de l'aula, redacta una breu opinió personal sobre quina organització d'ordinadors i mobiliari t'agradaria trobar-te quan anares a un centre com a professor.
Fins ara, em conformava amb trobar un ordinador i un projector que funcionaren... Però sí és veritat que la distribució dels ordinadors en qualsevol aula d'informàtica dels instituts en què jo he estat fins al dia de hui no és la més adequada, tal com explica l'Escenari del Tema 7. Com a mostra d'aquesta mala pràctica, la següent captura de pantalla de la recerca del terme "aula informàtica" a Google:




3. Respecte a les experiències educatives, explica la navegació que has fet per les webs indicades, la teua opinió personal sobre elles, etc. / 4. Recomana una de les experiències educatives que has vist, explicant breument alguna activitat que afegiries a les que ja s'han desplegat en aqueixa experiència.
He visitat sobretot els vídeos de l'activitat "Llig en català" perquè m'interesa molt el foment de la lectura (especialmente la literària), i perquè m'agrada vorer la participació directa de l'alumnat en aquest tipus de activitats. Recomane aquesta experiència educativa, com totes les que aconsegueixen implicar els alumnes en la difusió i el gust per la literatura.




(Les preguntes 3 i 5 són la mateixa; supose que es tracta d'un error).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada